Onze trajecten

Een overzicht

In het gratis intakegesprek bespreken we een aantal vragen: Wat wil je leren? Weet je en kan je al veel?

De verschillende niveau's

Mogelijkheden

Hulp nodig bij het aanvragen van een lening bij DUO?
lees verder..

Didactisch

Hoe gaan we te werk

Iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, spreken en rekenen.

Examens

Staatsexamen NT2?

Of een inburgeringsexamen, lees verder..

Taaltrajecten van Inburgering Apeldoorn

Taal trajecten

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor taal in combinatie met gezondheid, omgaan met geld en werk. Immers met meer kennis van onze taal, meer financiële zelfredzaamheid, meer inzicht in voeding en onze gezondheidszorg. En daarnaast meer banen op niveau voor anderstalige hoog opgeleide vrouwen. Wij starten binnenkort met een aantal projecten, in het kader van de belangrijkheid van taal in combinatie met werk, geld en gezondheid. Mensen die wonen in Apeldoorn, en meer willen leren van onze taal, kunnen deelnemen aan één van de volgende projecten. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.


-Taal en Werk

Hoog opgeleide anderstalige vrouwen hebben vaak moeite om een baan te vinden die past bij wat wat ze geleerd hebben en wat ze kunnen. Voor deze vrouwen starten we het traject Taal en Werk. Veel aandacht voor werk en de werkomgeving en de persoonlijke presentatie. Verhoging van het taalniveau en basisvaardigheden op de computer zijn de doelen die we willen bereiken. Ook krijg je een taalmaatje toegewezen die samen met jou gaat spreken en lezen. Je bent gedurende dit jaar minimaal 35 dagdelen beschikbaar. Het taalniveau is minimaal 1F-2F/A2-B1. Voor NT2 deelnemers is de voorwaarde dat het inburgeringsdiploma inmiddels is behaald. Aantal deelnemers 20, 2 groepen van 10. Dit project komt tot stand door samenwerking tussen Vluchtelingenwerk Oost Nederland, Coda Taalhuis Apeldoorn en CLC/Inburgering-Apeldoorn.

-Taal en Geld

Wil je weten waar je geld blijft? Snap je vaak brieven en de taal die gebruikt wordt niet helemaal? Kan ik eigenlijk alles wel betalen? Neem dan deel aan ons project Taal en Geld. Tijdens dit project leer je Rekentaal, basisvaardigheden op de computer en het maken van een budget. Ook krijg je een taalmaatje toegewezen die samen met jou gaat spreken en lezen. Deelname is voor iedere inwoner van Apeldoorn. Het taalniveau van de deelnemers is minimaal 1F/A2. Voor NT2 deelnemers is de voorwaarde dat het inburgeringsdiploma inmiddels is behaald. Aantal deelnemers 40, 4 groepen van 10. Dit project komt tot stand door samenwerking tussen Vluchtelingenwerk Oost Nederland, Coda Taalhuis Apeldoorn en CLC/Inburgering-Apeldoorn.

-Taal en Gezondheid

Heel vaak is onze “gezondheids taal” lastig te begrijpen. Wat bedoelt de dokter nu precies? Hoe vaak moet ik nu dat medicijn slikken? En zijn worteltjes nu wel of niet gezond? Enz. Project bestaat uit lessen taal en gezondheid, Computerlessen = DIGISTERK, lezen en spreken met een taalmaatje. Je bent gedurende dit jaar minimaal 21 dagdelen beschikbaar. Deelname is voor iedere inwoner in Apeldoorn. Het taalniveau is minimaal 1F/A2. Voor NT2 deelnemers is de voorwaarde dat het inburgeringsdiploma inmiddels is behaald. Aantal deelnemers 40, 4 groepen van 10. Dit project komt tot stand door samenwerking tussen Coda Taalhuis Apeldoorn en CLC/Inburgering-Apeldoorn.
            

Aanmelden en meer informatie:
Adrie Bakhuijs, telefoon 085-7441003
Of mail ons:
adrie@inburgering-apeldoorn.nl

AANMELD FORMULIER

Wilt u zich aanmelden of meer informatie, vul onderstaand formulier in.