Onze trajecten

Een overzicht

In het gratis intakegesprek bespreken we een aantal vragen: Wat wil je leren? Weet je en kan je al veel?

De verschillende niveau's

Mogelijkheden

Hulp nodig bij het aanvragen van een lening bij DUO?
lees verder..

Didactisch

Hoe gaan we te werk

Iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, spreken en rekenen.

Examens

Staatsexamen NT2?

Of een inburgeringsexamen, lees verder..

Ervaringen

“De NT2 lessen op de praktijkschool in Apeldoorn bevallen heel goed. Ik krijg nu subsidies toegekend en ik zou de lessen van de docent graag na dit schooljaar willen voortzetten en, afhankelijk van de nieuwe leerlingen wellicht wat uitbreiden”.
Pien, directeur Praktijkschool Apeldoorn


Een jonge vrouw uit Syrie, ze is daar tot haar 12e naar school geweest. Nou, zo’n kanjer heb ik nog niet vaak gezien. Ze gaat als een speer! Aanmoedigen, extra aandacht ook zij heeft hier behoefte aan. Ze wil graag docent worden. Ik heb haar ons schoolsysteem en de mogelijkheden uitgelegd. Op naar een mooie toekomst!
Annemarie, docent CLC


Dat Tekha na 8 maanden haar naam kon schrijven, blijft een mooie herinnering. Ze was zo trots! De groep ook. Ik barste bijna uit elkaar van trots. Ze kon niet stoppen met glimlachen. Inmiddels komt ze regelmatig voor de klas om iets op het bord schrijven
Jose, docent CLC


Wat ik altijd het meest specifieke of typerende heb gevonden van CLC, is dat er aandacht is voor elke cursist individueel. En dat er kosten nog moeite worden gespaard om iedere cursist zo goed mogelijk te helpen.
Annelies, docent CLC


Ahmad is net nieuw bij ons op school en vindt het allemaal best spannend. Hij is bang dat hij het niet kan en voelt nog erg veel schroom om tot schrijven en spreken te komen. Doordat hij een Barcelonashirt aan had, was de link met voetbal snel gelegd en nu 'bespreken' we samen de EK voetbal wedstrijden en uitslagen. Hij geniet zichtbaar en komt een beetje uit zijn schulp. Na de gewonnen wedstrijd van Nederland tegen Oostenrijk heeft hij zelfs een reactie gepost in de groepsapp!!
Erica, docent CLC


In de cursistengroep leren we van en met elkaar. Dat is voor mij de kracht van het werken met een groep. Regelmatig krijgen de cursisten een opdracht elkaar te helpen: als een cursist iets goed heeft gedaan, vraag ik haar een mede-cursist te helpen. Langzamerhand gaat dit steeds beter en worden de cursisten meer en meer ook op elkaar betrokken in plaats van alleen maar naar mij, de docent te kijken. Ik geniet hiervan: hoe deze groepsdynamische processen op gang komen en hoe cursisten zelf ook al initiatieven nemen om mappen uit te delen, het bord uit te vegen en elkaar te corrigeren als er door elkaar heen gepraat wordt. Zelfredzaamheid is een belangrijk doel voor mij. Cursisten leren om voor zichzelf op te komen en zelf pro-actief te zijn. Ik geef nooit gelijk een antwoord op een vraag, maar laat cursisten op hun eigen niveau stapje voor stapje nadenken over wat het antwoord op hun vraag zou kunnen zijn. De cursisten vragen vaak of ze iets goed hebben gedaan, als het dan niet goed is geef ik niet direct het antwoord, maar nodig ik ze uit tot nadenken. Bijvoorbeeld bij het lezen van een woord, ze de letters een voor een laten benoemen en dan het gehele woord benoemen.
Marijke, docent Alpha CLC

Aanmelden en meer informatie:
Adrie Bakhuijs, telefoon 085-7441003
Of mail ons:
adrie@clc-apeldoorn.nl

AANMELD FORMULIER

Wilt u zich aanmelden of meer informatie, vul onderstaand formulier in.